Onze relatie met dolfijnen

Hoewel veel dolfijnen op het oog misschien op elkaar lijken, bestaan er zo’n 32 verschillende soorten. De dolfijn is een geliefd dier. Niet voor niets bestempelen kinderen (en volwassenen) het dier vaak als hun “lievelingsdier”. Dolfijnen zijn zachtmoedig van karakter en daarnaast ook nog eens erg intelligent. Mede hierdoor worden dolfijnen met regelmaat gebruikt voor helende processen.

Ze stralen niet alleen vreugde, vrijheid en liefde uit, mar met hun zogeheten sonar kunnen ze energetische blokkades bij de mens opsporen en trillingen uitzenden die een helende werking hebben. Ze stimuleren en herstellen het natuurlijke evenwicht van de mens en brengen je zodoende in balans. Daarnaast is zwemmen met dolfijnen natuurlijke een prachtige ervaring die je enorm veel energie en een intens gevoel van vrijheid zal bezorgen. Dolfijnen schenken de mogelijkheid om verbinding te maken met dat wat normaal gesproken buiten onze macht ligt. Dolfijnen zullen je doen inzien dat het van belang is om voor harmonie in je leven te kiezen en daarvoor te zorgen.

De dolfijnen zijn een uitdrukking van een speciale vorm van liefde, vrolijkheid, speelsheid, dankbaarheid en energie. Dolfijnen weerspiegelen de relatie van de mens met hogere niveaus van je bewustzijn. Dolfijnen hebben een bewuste en telepathische communicatie met de mens. Zij fungeren als orakel en geven heling aan degenen die hierom vragen. Het is hierbij van belang dat de persoon die om heling vraagt, dit verzoek doet vanuit zijn of haar hart. De dolfijnen kunnen zich dan afstemmen op de persoon die om heling vraagt. De dolfijnen hebben de gave om een persoon in een paar seconde te scannen en weten dan precies wat die persoon op dat moment nodig heeft. Dolfijnen worden ook geraadpleegd wanneer mensen helderheid over de richting in hun leven nodig hebben, wanneer er zich blokkades bevinden in hun lichaam of wanneer ze zich in een crisis bevinden.

De dolfijnen hebben op spiritueel niveau de functie op zich genomen om ons tijdens het leven als mens in verbinding met hogere niveaus van bewustzijn te ondersteunen. De dolfijnen doen dit via het contact met ons innerlijke kind. Dit is het deel van ons bewustzijn dat verbonden is met onze ervaringen en creaties van je kindertijd. Dolfijnen bieden heling voor je innerlijke kind door hem of haar weer te helpen verbinden met je bron. Dolfijnen helpen jou dan om de onbevangenheid van je innerlijke kind te verankeren in je geaardheid als volwassene. Op die manier helpen de dolfijnen je om je hart te openen en om je energiecentra te harmoniseren en in balans te brengen.

De verbinding met je onbevangenheid opent je hart naar eenheidsbewustzijn en naar het contact met je bron, waardoor je de kracht van je kindertijd met de onafhankelijkheid van je volwassenheid kunt verbinden.

Dolfijnen openen kanalen voor het ervaren van eenheidsbewustzijn, onvoorwaardelijke liefde en het aanvaarden van de kracht voor alle levende wezens en in het bijzonder van de mens. Op die manier dragen ze bij aan het leggen van een brug tussen het leven op aarde en de hogere bewustzijnsdimensies.

In de huidige tijd, waarin je bewust je persoonlijkheid aan het integreren bent, is de relatie met dolfijnen van grote waarde. Dolfijnen kunnen ons ondersteunen bij het loslaten van het oude en in het scheppen van het nieuwe. Zij zijn een inspiratie om je met souplesse over te geven aan dit diepgaande transformatieproces.

Naarmate je verder doorgroeit in de opstijgende fase in je leven, zal de relatie met dolfijnen bewuster en liefdevoller worden. Zij laten je op hun speelse manier meer weten, dat het van belang is om naar je innerlijke stem te luisteren.

Tijdens een persoonlijke ontmoeting met de dolfijnen, geven ze je precies die ondersteuning die je op dat moment nodig hebt.

Dolfijnen beschikken over een hoog ontwikkeld potentieel, veel verder geëvolueerd dan het onze. Zelfs hun hersenschors is intensiever ontwikkeld evenals hun neurologisch potentiaal. Ze zijn een voorbeeld voor ons hoe wij ons bewustzijn kunnen vergroten , en wie we als mensheid zouden kunnen zijn. Ze willen ons laten ervaren wat dit voor onze evolutie kan betekenen.

In aanwezigheid van dolfijnen lijk je als vanzelf in hun staat van bewustzijn terecht te komen. Je hart springt open, dit is wat door iedereen die dit ervaart wordt omschreven als in contact komen met de bron.
Je voelt je helemaal in het nu aangeland, er is geen morgen en geen gisteren.
Ze helpen ons dus om werkelijk te voelen wat onvoorwaardelijke liefde is.
De eenheid in en van alles.

Bijna altijd als je in dit gevoel terecht komt ben je blij met jouw bestaan op onze planeet en zie je de eigen opdracht waarom je hier bent ineens heel duidelijk. De dolfijnen helpen ons als het ware ontwaken voor wie en wat we werkelijk zijn.

Je wordt onvoorwaardelijk, ze geven ons deze ervaring mee op cel niveau.
Alle andere dingen in ons vastgehouden door angst vallen weg…..
Alleen de diepe connectie met de liefde blijft. We zijn telepathisch, meer dimensionaal, liefdevolle wezens, die één zijn met de bron, één met de natuur, met een hoog ontwikkeld bewustzijn, net als de dolfijnen.

Dis is de boodschap van de dolfijnen, dat ook wij als mensheid, één zijn met de bron, één zijn met de planeet, liefde zijn, vreugde, vertrouwen, zuiver zijn, de hoogste helende kracht in het universum.

Artikel Kim in het blad ParaVisie, April 2015. www.paravisie.nl