Hoe ziet de reis eruit

 

Dolphin-air heeft zich toegelegd op de organisatie van dolfijnreizen die mensen naar de kristalheldere Rode Zee in Egypte brengt. Aldaar is de hoofdbestemming Sataya, het Dolfijnen Rif, waar een ieder mag genieten van de gelegenheid om te zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving. Onze dolfijnreizen brengen ons naar ’s werelds grootste en mooiste rif, het Dolfijnen Rif zoals dit wordt genoemd, waar de boot voor zes dagen voor anker zal gaan. Verschillende groepen langsnuitdolfijnen komen bijna iedere dag naar het rif om er uit te rusten en te spelen. Zo bieden ze ons de belevenis van samen met ons te zwemmen, te spelen, en van ons altijd deelgenoot te laten zijn van hun opgewekte en liefdevolle aanwezigheid. De Rode Zee herbergt onder haar kristalblauwe oppervlak een rijke schakering aan fauna en koraalriffen.

1123

We vertrekken gezamenlijk vanaf vliegveld Schiphol en vliegen naar vliegveld Marsa Alam te Egypte.
We zullen op luchthaven Marsa Alam aankomen waar wij vervolgens met een busje naar Hamata rijden waar de boot ligt, Sea Dream. Onze eerste nacht brengen we door op de boot in de haven. De volgende morgen varen we na het ontbijt uit en twee uur later zullen we één van de vreedzaamste en meest magische plekjes op aarde bereiken, Sataya ofwel het Dolfijnen Rif.

Even buiten de Egyptische Rode Zeekust, in rustig, turkooizen water, ligt een U-vormig koraalrif waarin een groep van zo’n 300 langsnuitdolfijnen rusten, spelen en hun jongen grootbrengen. Deze dolfijnen vinden het leuk om met mensen te zwemmen, iets wat ze nu al vele jaren doen. Vele zijn in feite vanaf hun geboorte met deze gewoonte opgegroeid.

De dolfijnen waar wij mee zwemmen zijn nieuwsgierige dieren en ze houden ervan om zwemmers te benaderen, in onze duikersbrillen te turen en met ons mee te zwemmen. Ze zullen zelfs langzamer zwemmen om je de gelegenheid te geven om met hen mee te zwemmen. Ze kunnen tuimelen en spelen en elkaar achternazitten en je zo een show bieden die je je levenslang zult herinneren. Ze houden bovendien van kinderen en zijn zeer zachtaardig in hun benadering. De dolfijnen leven in het wild en zijn vrij. Er zullen dus gedurende de week momenten zijn dat ze de ene keer meer of minder aanwezig zijn rond de boot. Maar tot dusver is het nog geen enkele week gebeurd dat we het zonder verschillende ontmoetingen met de dolfijnen hebben moeten stellen. Wanneer de dolfijnen zich ophouden, heb je de gelegenheid het omringende rif te bezoeken, al snorkelend en zwemmend in je eigen tempo. De verbazingwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee is als een levend tapijt van verbluffende koralen en exotische vissen.

We zullen 7 dagen op een prachtige boot verblijven die met al het comfort is uitgerust dat nodig is om een ontspannende en verkwikkende tijd te beleven. Onze bemanningsleden zijn op ieder moment beschikbaar om je met uitstekende en professionele diensten bij te staan. De bemanning bestaat uit acht Egyptenaren; de kapitein, de kok, een assistent kok, twee snorkelinstructeurs, twee zodiac-jongens (kleine boten met buitenboordmotoren) en een machinist. Allen zijn bevoegd, hebben ervaring en staan bekend om hun vriendelijkheid en bereidwilligheid om de gasten van dienst te zijn. De boot beschikt over twee zodiacs. Overdag en in de vroege avond word je de mogelijkheid geboden deel te nemen aan verschillende activiteiten die gedurende de week worden aangeboden. Ook is er voldoende ruimte om te zonnebaden, te zwemmen of te snorkelen bij het koraalrif of om je eigen ding te doen.

De chef-kok aan boord bereidt de hele week een ontbijtbuffet en twee maal een warm buffet, zo ook wat lekkers tussendoor. Er is een luchtige en grote, luxe salon met airco en een tv voor het bekijken van video’s en een geluidsinstallatie. De cabines van de gasten zijn uitgerust met twee eenpersoonsbedden en een badkamer met douche en toilet. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de nacht buiten op één van de dekken onder een indrukwekkende sterrenhemel door te brengen. Op de zevende dag zullen we Sataya verlaten en terugvaren naar de haven van Hamata, waar we onze laatste nacht aan boord zullen doorbrengen.

Het verblijf op de boot is op basis van all-inclusive. Dit houdt in dat er in de ochtend een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd wordt en ’s middags en ’s avonds een warm buffet. Tegen het einde van de middag rond theetijd maakt de chef-kok altijd iets lekkers voor ons klaar. Verder staat er de gehele dag mineraalwater, frisdranken, koffie, thee, fruit, koekjes, chips etc. voor je klaar.
Tevens is de boot voorzien van stroom (220V) zodat je al je apparatuur kunt opladen.